Oppdag Estland i høstferien

høstferie estland

Det å reise til Øst-Europa er noe flere og flere gjør, og dette er det mange grunner til. Det er en del av Europa som for mange ikke enda er utforsket, og tilbyr helt andre muligheter for å gå på oppdagelse enn de stedene vi alle sammen kjenner ganske godt fra før. Estland er et av de landene som kanskje har fått aller mest oppmerksomhet, og med de mange tingene man kan gjøre når man er på ferie der, er ikke det så veldig rart. Så hvorfor ikke tilbringe høstferien i Estland?

Estland er kanskje aller mest kjent for hovedstaden Tallin, som faktisk er en av de aller best bevarte middelalderbyene i hele Nord-Europa. Du finner vakre tegn på middelalderen over hele landet, der gamle kirker, festninger og gravsteder pryder landsbygda fra nord til sør, men den aller beste opplevelsen av den arkitekturen vi kjenner fra middelalderen, den får du i gamlebyen i Tallin. Men hovedstaden er ikke det eneste som trekker turistene til Estland.

Noe av det man har kunnet lese om Estland på et nettsted for nyheter, er for eksempel de enormt lange strendene som pryder vestkysten av landet – som ikke bare er flott i seg selv, men alle øyene som rammer inn kysten skaper en unik mulighet for øyhopping, som de aller fleste av oss nok best kjenner fra Hellas. Men dette kan du også gjøre i Estland.

Dra på spaferie i Estland

En av de tingene Estland kanskje er aller mest kjent for, er billige muligheter for spa. Og for nordmenn som må betale dyre dommer for det samme i Norge, er dette ofte grunn nok til å besøke de vakre landene i Øst-Europa. For Estland er et av de stedene i Europa der man kan få adgang til spaferie med skikkelig luksus, nesten uansett hvilket budsjett man har. I tillegg er det lange tradisjoner for dette i kulturen, noe som gjør det til en unik opplevelse.

spa tallin
Ingenting som en god omgang velvære på et spa.

Enten du ønsker å drømme deg bort langt ute på landsbygda eller vil ha noe som ligger sentralt midt i byen, er det noe for deg der. Og i tillegg til spa er skjønnhetspleie generelt veldig billig der, så alt av skjønnhetssalonger innenfor hår, negler og ansiktspleie mye billigere der, sånn at du virkelig kan nyte den luksusen du kanskje ikke hadde hatt råd til å unne deg hjemme i Norge.

Utforsk meteorittkrater

For alle de som er interessert i universet, er Estland også et eventyrland som er verdt å utforske. For av en eller annen grunn har Estland blitt det landet med aller flest meteorittkrater i forhold til landområde i hele verden.

Et av de aller mest populære er Kaali-krateret, som finnes på øya Saaremaa. Absolutt verdt å sjekke ut. Norge har noen, men de mulighetene man kan utforske i Estland kan ikke sammenlignes med det man kan finne i Norge, så det er virkelig mulig å utforske masse spennende når man er på tur. Man kan for eksempel legge opp en Road Trip for å få besøkt flest mulig steder.