Lev som en konge i Estland med passiv inntekt

Estland er et godt alternativ dersom man ønsker å bo i et land med lave levekostnader. Som et av de minst befolkede landene i Europa er Estland en plass hvor du kan oppleve ro og vakker natur. Om man skal pensjonere seg der eller om man ønsker å en avveksling fra Norge, så kan du leve i ganske høy grad av luksus hvis du gjør noen lure investeringer. Dette skal vi gi deg noen råd om denne artikkelen.

Sparing åpner nye dører

Som sagt er levekostnadene i Estland relativt lave, hvor en familie på fire er estimert å bruke 2000 Euro per måned utenom leie. Selvfølgelig kan det alltids gjøres billigere også, men skal man slå seg til ro en plass og ha mye fritid så er det lurt at å ha et større budsjett. For man vil gjerne fylle tiden sin med aktiviteter og kanskje nyte en god flaske vin i ny og ne. Og skal man få til det så bør man først starte med sparing.

Sparing kan være kjedelig og vanskelig å prioritere, men er noe alle virkelig burde gjøre. Skal man først komme i gang burde man starte med å lage et budsjett. På denne måten kan du se om du har utgifter du kan begrense og hvor mye du kan klare å sette av hver måned. Nedbetaling av gjeld med ugunstige renter er som regel den beste formen for sparing, så det er noe du alltid bør prioritere først. Når du har fått god nok kontroll på økonomien din og har klart å spare litt så er det på tide at du investerer!

Investering kan være veien til frihet

Med gode investeringer kan du sikre en kontinuerlig inntekt uten mye innsats. Det er viktig at man er bevisst på at visse typer investeringer følger med egne risikoer og at man aldri må investere penger man ikke har råd til å tape. Men velger man riktig investering så er risikoen ganske minimal. På denne måten kan du sikre deg mer frihet og en tryggere framtid. Her er 4 gode alternativer som du bør vurdere å investere i.

1.   Eiendom

Eiendom er noe alle som kan burde ha. Med eiendom får du normalt en kontinuerlig vekst og det kan betale ned for seg selv gjennom utleie. Har man først betalt ned alt så kan de bli en god passiv inntekt.

2.   Fond

Fond kommer i mange former og er et godt langsiktig alternativ. Du velger risikograden du er villig til å utsette deg selv for og vil som regel få avkastning tilsvarende risikoen. Indeksfond kan være noe for deg.

3.   Aksjer

Aksjer er fortsatt en av de beste måtene å få eksplosiv vekst av sin kapital. Men i slike tilfeller vil det normalt ha høy risiko også. Heldigvis finnes det alternativer som er mye tryggere enn andre.

4.   Kryptovaluta

Kryptovaluta har gått fra noe med lite tiltro til en av de mest profitable investeringene man kan gjøre. Men det har også en del risiko, ikke bare i forhold til svingninger i markedet, men også i forhold til hvordan man oppbevarer de.