Estland.no

alt om Estland

Destinasjoner Kultur

Hva kan man gjøre dersom man savner Estland i Norge?

Pandemien som går nå har gjort det vanskelig å reise. Om du er en som savner Estland i disse tidene så kan det være aktiviteter som kan gi tilbake følelsen av Estland. For det er ikke alt man kan gjøre i Norge som man kan gjøre der. I denne artikkelen skal vi se på forskjellene og hva du kan gjøre for å pleie lengselen.

Hva med norsk natur? Vi har litt å se på også

Estland er kjent for sin vakre natur med eventyrskoger, nydelige strender og skjermede øyer. Dette er noe vi heldigvis også har i Norge. Til motsetning så finner du ikke så mye av den samme flate naturen, men det er mer enn nok å nyte her. Om man ønsker å reise litt rundt så er Den Norske Turistforening et tilbud som de færreste land kan sammenligne seg med. Du kan finne både bemannede hytter og ubemannede hytter i hele landet. Et medlemskap i foreningen koster nesten ingenting og du vil få fri tilgang til de fleste av hyttene.

Lag matretter fra Estland

Estlandsk mat har mange retter som kan ligne på norsk husmannskost. Man kan tydelig se inspirasjon fra mange land rundt og tilgangen til de samme råvarene. Retter som potetsalat, surkål og ertesupper er vi godt kjent med her hjemme. Om du savner Estland så kan du selv gjenskape smaken. Her skal du få en oppskrifter som du kan prøve ut. Denne er inspirert av estoniancuisine.com.

Kooreklops – svin i fløtesaus

En kremet kjøttrett som er vanlig hverdagskost i Estland. En relativt enkel oppskrift som alle burde kunne få til.

Ingredienser:

  • 4-6 stk skiver svinefilet eller nakkeskiver
  • 3 løk
  • 4 dl 35% fløte
  • Salt
  • Pepper
  • Olje/smør
  • Poteter

Tilberedelse:

  1. Bank kjøttet til skivene blir tynne, for så å brune i pannen med varm olje på begge sidene
  2. Krydre kjøttet og legg på en tallerken
  3. Hell olje i pannen, legg i oppkuttet løk og stek lett(du kan tilsette mel under bruningen om du vil)
  4. Tilsette fløten og det stekte kjøttet. Bland og sett ned varmen. La det putre lett. Svinefilet trenger ca. 5 minutter, men nakkeskiver vil trenge litt lenger tid.
  5. Server med kokte poteter.