10 grunner til å besøke Estland

FOTO: Visit Estonia

1) De lange strendene på vestkysten er spesielt populære blant feriegjester om sommeren.

Da Estland også har over 2000 øyer, er øyhopping om sommeren en must. Gjerne kombinert med musikkfestivaler. Estland har mange barnevennlige sandstrender, med parkering, toalett, skifteboder og badevakter.

 

2) Gamlebyen i Tallinn er den best bevarte middelalderbyen i Nord-Europa

Selv om hele Estland består av gamle gravsteder, kirker og festninger, er den beste måten å oppleve gammel arkitektur ved å besøke gamlebyen i Tallinn. Gamlebyen er vakkert bevart med grandiose bygninger og brosteinsgater, noe som gjør det til en veldig fin destinasjon for shopping, autentiske måltider og arkitektur uansett dag.

 

3) Skjønnhetspleie

Skjønnhetspleie i de fleste salonger er av høy kvalitet og veldig billig. Blant annet hårforlengelse, neglepleie og ansiktspleie.

 

4) Spaferie i Estland er luksus for ethvert budsjett

Estland har et stort utvalg av spa hvor du kan oppleve luksus til en rimelig pris. Enten du søker noe i hjertet av byen eller bortgjemt på landsbygda, finnes det et spa for deg. De fleste store sentrene med spa har også vannpark for barna.

 

5) Shoppingsenter

Finnes i alle byene, med et rimeligere prisnivå enn i Norge. Se her for en oversikt over kjøpesentre i Tallin.

 

6) Estland har det høyeste antallet meteorittkrater per landområde i verden.

Det mest berømte av dem er Kaali krateret på øya Saaremaa.

 

7) Laulupidu – Estisk sang og dans feiring

Feiringen avholdes hvert 5. år og omfatter over 30 000 sangere/kor/dansegrupper som fremfører vakker folkemusikk til mer enn 80 000 tilskuere. Feiringen har tradisjoner helt tilbake til 1869.

 

8) Opplev kiiking som er en sport

Man stropper seg selv fast til en enorm stålhuske og bruker hele kroppen med det formål å rotere 360 grader. Sporten kalles kiiking, og det er om å gjøre å fortest mulig greie å rotere 360 grader.  I tidligere tider ble det i Estland bygget store husker på åser og i byer, der hvor de unge pleide å møtes.

 

9) Besøk Estlands eventyrskoger

Estland består av 50 prosent skog og har mange nasjonalparker. Soloppgangene i Estland er magiske dersom du opplever dem i naturen. Tåke og spesielle planter skaper en trolsk stemning. Flott dyreliv med gaupe, ulv, brunbjørn, rev, kanin og hjort, osv. Over 380 fuglearter kan også ses gjennom hele året. Fugletitting, fotturer på plankestier, og guidede fotturer i naturen på truger både sommer og vinter. Kanopadling osv. Det er kort vei fra byen og ut i naturen, og Estland har blant annet mange klatreparker/opplevelsesparker og turstier i vakre omgivelser. Bærplukking og soppsanking er dermed også lett tilgjengelig. Mange av turstiene er barnevennlige.

 

10) Opplev camping i Estland

Naturen i Estland er veldig lett tilgjengelig, og det er gratis campingplasser i mange naturreservat og nasjonalparker. Du kan også ha en romantisk, stjernepiknik på noen av de mer avsidesliggende strendene med litt vin, uten at dette er ulovlig.