Å reise til Estland kan være en spennende og minneverdig opplevelse. Dette baltiske landet byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet. Her er noen reisetips og informasjon om kostnadsnivået i Estland:

Generelle Reisetips for Estland

 1. Beste Tid å Besøke: Estland har milde somre og kalde vintre. Sommermånedene, spesielt juni til august, er ideelle for å utforske landets utendørs attraksjoner og kulturelle festivaler.
 2. Språk og Kommunikasjon: Estisk er det offisielle språket, men engelsk snakkes bredt, spesielt blant yngre og i turistområder.
 3. Transport: Estland har et effektivt offentlig transportsystem. Tallinn har en utmerket buss- og trikkenettverk. For lengre distanser er tog og busser pålitelige og rimelige alternativer.
 4. Overnatting: Estland tilbyr et bredt spekter av overnattingsmuligheter, fra luksushoteller til rimelige vandrerhjem. Airbnb er også populært og tilgjengelig i de større byene.
 5. Sikkerhet: Estland regnes som et trygt reisemål. Likevel er det alltid lurt å ta vanlige forholdsregler, spesielt i byene om natten.

Kostnadsnivået i Estland

 1. Overnatting: Prisene varierer avhengig av standard og beliggenhet. Et gjennomsnittlig hotellrom i Tallinn kan koste rundt 50-100 euro per natt. Vandrerhjem er mer økonomiske, med priser så lave som 10-20 euro per natt.
 2. Mat og Drikke: Å spise ute i Estland er relativt rimelig. En middag på en gjennomsnittlig restaurant kan koste mellom 10 og 20 euro. Gatekjøkken og lokale kafeer tilbyr billigere alternativer.
 3. Transport: Offentlig transport i byene er rimelig, med billetter som koster noen få euro. Tog og langdistansbusser mellom byer er også kostnadseffektive.
 4. Attraksjoner: Mange av Estlands museer og historiske steder har lave inngangsavgifter, ofte under 10 euro. Naturparker og strender er som regel gratis å besøke.

Must-see Attraksjoner i Estland

 • Tallinn Gamleby: Et UNESCOs verdensarvsted, kjent for sin godt bevarte middelalderske arkitektur.
 • Lahemaa Nasjonalpark: En av de største nasjonalparkene i Estland, perfekt for fotturer og å utforske den estiske landsbygda.
 • Saaremaa og Hiiumaa: Disse øyene tilbyr en fredelig flukt fra bylivet, med vakre strender og historiske severdigheter.
 • Tartu: Estlands kulturelle og intellektuelle hjerte, hjem til det eldste universitetet i landet.

Avsluttende Tips

 • Valuta: Euro (EUR) er valutaen som brukes i Estland.
 • Elektriske Pluggadaptere: Estland bruker type F og C plugg, så pass på å ha med adapter hvis du kommer fra et land med annen standard.
 • Kultur: Estlendere er kjent for å være litt reserverte, men vennlige og hjelpsomme når du først blir kjent med dem. Respekter lokale skikker og tradisjoner.
 • Finansiering: Trenger du lån til reisen? da kan du blant annet sjekke ut Uno Finans.

Estland er et land rik på historie og kultur, og tilbyr besøkende en unik blanding av tradisjonell og moderne livsstil. Med disse tipsene vil du kunne nyte ditt opphold i Estland fullt ut, mens du holder deg innenfor ditt budsjett.